středa 3. února 2016

Z pokladnice planety Země

Dnes jsme se třídou navštívili v Městském muzeu Česká Třebová výstavu na téma ,,Z pokladnice planety Země". Co si představíme pod tímto názvem?

Pod tímto názvem se nachází kameny, jak polodrahokamy, tak i nerosty, se kterými se setkáváme skoro každý den. Také tam jsou vystaveny zkameněliny.

Průběh

 Když jsme tam dorazili odložili jsme si věci a počkali než přijde paní, která nám potom vyprávěla, co jsou ty minerály vlastně zač.

Poté jsme se přesunuli o místnost dál, kde nám ukazovala jak se polodrahokamy i horniny zpracovávají.





Dále jsme šli již do větší místnosti, kde byly vystaveny křišťály, horniny a zkameněliny. Paní se nás ptala, jestli víme, jak se kameny vůbec vytváří.


V dalších místnostech byly vystaveny fosilie, pomůcky na opracování minerálů a osobnosti ,které se nějako zasloužily být na této výstavě. Naposled jsme se přesunuli již do větší místnosti, kde jsme obdrželi test. Museli jsme rozpoznat kameny a správně k nim přiřadit výrobky. Zvláštní bylo, že se nám tam samovolně spouštěl alarm. Ale když jsem se toho omylem dotkla tak nic…

FOTKY









Tohle tu plavalo..



Různé knihy






Místo


Městské muzeum
Klácelova 11
Česká Třebová
56002

Výstava trvá až do 21. února 

Průzkum

Kolik bodů z deseti bys dal/a?
Adél: 7
Michal: Výstava byla krásná. 9 bodů.
Pako: 7
Filip: 6-7
Já: 8 

Vesměs byly odpovědi pozitivní, takže bych vás k nám pozvala a v sobotu 13. února se bude konat v muzeu více rozšířenější prohlídka. Můžete se těšit na komentovanou prohlídku, ukázku broušení drahých kamenů, vyzkoušet si budete moct rýžování a vědomostní kvíz.

Žádné komentáře:

Okomentovat